HTML

Managernek sem könnyű lenni...

Tapasztalt műszaki managerként is belefut az ember érdekes - vagy idegesítő - helyzetekbe, állásokba. Erröl szeretném megosztani a tapasztalataimat.

Friss topikok

Linkblog

Szivás, ha nem az vár az új munkahelyen, mint amire számítottál...

2010.03.10. 10:41 Pat Bateman

Jelen helyzet szerint én pont ilyen cipőben járok. Maga a kiválasztás, a cég neve és az egész procedúra nagyon komolynak tűnt, több fordulós kiválasztás, személyes interjú a külföldi line-managerrel, kétszer telefonos interjú az európai HR managerrel, szóval azt gondolhatná az ember, hogy ez tényleg egy felelősségteljes állás lesz.

Igaz, hogy nem kaptam munkaköri leírást és a napi tevékenységekről természetesen egyik manager sem tudott részletesen nyilatkozni, hiszen gőzük sem volt, hogy a magyarországi cégnél hogy megy ez. Így maradtak az általános információk: contractor manager leszek a cég globális ügyfelénél. 5-6 ember vezetése, műszaki manageri feladatok, jól kidolgozott globális IT rendszerek és támogatás.

A fizetés nem volt kiemelkedő, keményen lealkudták az általam bemondott összeget, melyet ugye az ember a bizonytalansági tényezőt is beleszámolva ad meg, a részletek ismerete nélkül, de a felelősségi körök ismerete alapján.

A közvetlen főnök a német manager lett, a magyarországi "ügyfelet" kellett segíteni műszaki témákban, manager szinten.

Később derült ki, hogy az "ügyfél" egy inkompetens hisztis kiscsaj, aki túl korán került túl magas pozícióba. Természetesen utasítási joggal részemre, szóval simán a főnököm lett, szó sem volt "ügyfélről".

15 év munkatapasztalattal, 5 év multis vezetői múlttal, komoly műszaki ismeretekkel egy tollat sem rendelhettem, semmiféle döntési jogköröm nem volt, minden döntésről mindenkit tájékoztatni kellett. Persze a németek nyomták a "tevagyaveztető" szöveget, de ez nem jelentett immár semmit. Picsányi "projekteket" intéztem a korábbi milliárdos budgethez képest.

A kérdés: mit lehet tenni, ha homlokegyenest mást kapsz, mint amire jelentkeztél és amire képesnek érzed magad?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://managerszivato.blog.hu/api/trackback/id/tr621828012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása